Qurban2022

Qurban 2022 lebih meriah.

RM299 setiap bahagian + lebih banyak hadiah menarik!

Santuni saudara seagama kita diluar negara dengan melaksanakan ibadah qurban anda bersama kami.

tarikh tutup pendaftaran qurban 2022M | 1443H

Selasa 5 Julai 12pm

HARI
JAM
MINIT

Jangan tinggalkan qurban anda.

Pesanan Ustaz Wan Akashah

Manusia terlalu sibuk untuk melihat apa yang orang lain miliki sehingga terlupa untuk bersyukur dengan apa yang mereka sendiri ada, kadang-kadang melebihi apa yang diperlukan.

Manusia juga selalu merasa harta benda yang mereka ada itu hasil dari usaha sendiri, sedangkan kesenangan yang dimiliki milik Allah SWT.

Susah nak rasa bahagia ini sebenarnya mereka hilang rasa untuk bersyukur. Berqurban itu lah salah satu tanda kita menzahirkan rasa syukur kepada Allah!

Titisan darah qurban yang pertama adalah merupakan pengampunan bagi dosa-dosa yang telah lalu iaitu sebagai penebus dosa yang telah dilakukan.

Kebajikan (hasanah) yang dikurniakan kepada orang yang berqurban adalah sebanyak bulu binatang yang diqurbankan.

Darah qurban yang tumpah ke bumi akan mengambil tempat yang mulia di sisi Allah subhanahu wa ta‘ala.

(maksudnya): “Muliakanlah qurban kamu kerana ia menjadi tunggangan kamu di titian pada Hari Qiamat”.

Maksudnya: “Barangsiapa yang ada kemampuan untuk berqurban tetapi tidak melakukannya, janganlah dia hadir bersama kami di tempat sembahyang kami”.

Apa beza Qurbanaid?

Fedtri Yahya dan 80 ribu rakyat Malaysia* bersama Qurbanaid.

* jumlah penyertaan dari Malaysia pada tahun 2021.

Qurbanaid memberi jaminan 100{dc7b95cf46ed2f5f3f8c67630a6b6f26f0163d76b68346fc26ef95b908295794} bahawa setiap haiwan qurban dibeli dan disalurkan dari setiap komuniti muslim tempatan untuk setiap negara yang disasarkan. Ini bermakna, disamping anda menyumbang daging qurban sebagai ibadah, anda juga membantu meningkatkan ekonomi dan penghayatan syiar Islam kepada komuniti muslim di luar sana yang sangat memerlukan.

Mantapkan pelaksanaan Qurban anda

Pelaksanaan di 19 Negara.

Indonesia . Kemboja . Vietnam . Bangladesh . Filipina . Sudan . India . Malawi . Tanzania . Mekah . Burkina Faso . Niger . Afghanistan . Laos . Nigeria . Guinea Conakry . Mali . Ghana . Iraq

Harga berpatutan.

Dengan hanya RM299 setiap bahagian, sistem notifikasi terkini, sijil dan bukti pelaksanaan, serta pelbagai tawaran hadiah memberikan nilai tambah terbaik untuk qurban anda!

Sistem Integrasi Pengurusan.

Manfaatkan teknologi maklumat untuk kelancaran pendaftaran & pengurusan ibadah qurban anda.

Pegawai khas untuk setiap pelanggan.

Pegawai khas akan mengiringi anda dari pendaftaran sehingga selesai urusan qurban. Anda bebas untuk menghubungi pegawai kami pada bila-bila masa!

Hadiah percuma

Ustazah Siti Nurbahyah berkongsi keistimewaan tahun ini.

QurbanAid Gift Box  |  Kad Jari Tajwid Edisi Qurbanaid  |  Sijil Penyertaan Setiap Peserta  |  Kad Doa Nabi Muhammad S.A.W.  |  E-Book Doa Penawar Qurbanaid | 150g Kurma Ajwa

Tawaran Terhad 2022

Set Mini Telekung

Set Kain Pasang 2 Meter (~15 rekabentuk corak)

*Hadiah dan promosi tertakluk kepada terma dan syarat. Rujuk pakej yang disediakan.

Tak sampai 5 minit untuk daftar

Fedtri Yahya
Fedtri Yahya
Read More
Saya melaksanakan Aqiqah untuk anak perempuan saya pada 27 Ramadhan. QurbanAid menguruskanya dengan baik dan saya dapat laporan video pelaksanaan. Platform ini sangat mudah dan saya sangat berpuas hati dengan layanan yang diberikan.
Fauziah Nawi
Fauziah Nawi
Read More
Saya dapati QurbanAid mempunyai kelebihan dalam menyediakan ekosistem pengurusan dan pelaksanaan ibadah qurban dan aqiqah dari kita kepada saudara kita diluar sana. Kita dapat melaksanakan ibadah dengan kos yang sangat murah, saudara kita dapat bantuan yang sangat mereka perlukan!
Anim Ezati
Anim Ezati
Read More
Platform yang baik untuk golongan muda dan boleh dipercayai. Ia memberi kesedaran mengenai ibadah korban yang mudah untuk dilakukan sambil membantu golongan yang memerlukan bantuan.
Bazli UNIC
Bazli UNIC
Read More
Saya mengikuti perkembangan team QurbanAid yang melaksanakan ibadah aqiqah dan qurban. Saya yakin Qurbanaid menjalankan ibadah qurban mengikut garis panduan yang ditetapkan Jakim.
Previous
Next

Pakej Qurbanaid

Hadiah percuma akan diposkan kepada anda secara parcel (NinjaVan) selepas tempahan diproses dan diagihkan dalam tempoh 3-14 hari dari tarikh penyertaan.

Terma Dan Syarat 

  1. Hadiah dan promosi bergantung kepada stok sedia ada dan boleh ditukar tanpa sebarang notis.
  2. Jika berlaku pertukaran promosi, pihak Qurbanaid akan menggantikanya dengan nilai yang setara.
  3. Promosi sah untuk penyertaan qurban tahun 2022 sahaja.
Soalan menarik peserta terdahulu..

Pada hari raya korban kita disunatkan menyembelih haiwan korban, manakala aqiqah disunatkan dilakukan pada hari ketujuh kelahiran seorang anak, untuk disekalikan ibadah aqiqah dan korban bergantung kepada waktu ketika itu.

Qurban ini dituntut kepada yang sudah akil baligh dan yang dah laksanakan aqiqah serta yang masih hidup, tiada keperluan untuk lakukan kepada arwah melainkan ditinggalkan wasiat.

Tidak, kerana qurban ialah tuntutan fardhu ain dan sangat dituntut keatas individu.

Boleh, tapi dengan izin orang yang kita nak niatkan tu. Kerana korban ini tuntutan keatas individu.

Asal hukum qurban ialah satu bahagian mewakili nama seorang individu sahaja. Namun, dari sudut pahala, InsyaAll Allah akan dibahagikan pahala pada syiar, pelaksanaan sunnah, dan tolong menolong atas kebaikan.

Tidak dinafikan bahawa melakukan ibadah korban dengan cara berhutang itu adalah sah mengikut hukum syarak. Namun, memaksa diri untuk berhutang adalah satu tindakan yang tidak digalakkan oleh Islam, apatah lagi memaksa diri untuk melakukan ibadat padahal dia tidak berkemampuan. Hal ini kerana tuntutan beribadat dalam agama itu bukanlah untuk membebankan manusia sehingga perlu berhutang dan membebankan diri untuk melunaskannya.

Maka wajib niat ketika kita mewakilkan kepada orang tersebut,atau pun menyuruh orang yang diwakilkan berniat untuk kita.

Berhati-hati dengan pemalsuan jenama!

Qurbanaid tidak pernah melantik mana-mana wakil yang menerima wang tempahan melalui akaun peribadi. Pastikan anda mengelakkan diri dari mangsa sindiket penipuan dengan memastikan nama syarikat dan no akaun rasmi yang dinyatakan sebelum membuat pembayaran. Sila laporkan kepada kami jika anda mengenal pasti individu terbabit.

Qurbanaid Sdn. Bhd (1298529-T)
20-1 Petaling Utama Avenue
Jalan PJS 1/50 Taman Petaling Utama
46150 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.

©Qurbanaid 2022. Hakcipta Terpelihara | Qurbanaid Sdn Bhd (1298529-T)